mainlogo

Velkommen til vores webshop

_______________________________

 

Haven

Træ & bygningsartikler

Bolig & fritid

Belægningssten

Elværktøj & tilbehør

VVS

Værktøj

Maling

Elatikler & belysning

Varme

Befæstigelse & beslag

Døre & vinduer

Beklædning & sikkerhed

 

Historien bag Meding

Vi er grundlagt i 1919 af den handelsuddannede Thyco Andreas Meding der sammen med forvalter Søgren Petersen overtog en nedlagt tømmerhandel i Østergade i Næstved. Mindre end et halvt år tidligere var 1. verdenskrig sluttet og det gav næring til en spirende optimisme  som de to forretningsfolk forstod, at udnytte til at skabe et fundament for en virksomhed der her snart 100 år senere har udviklet sig til, at være en af de største på egnen og en del af Næstveds historie i turbulente og gode tider.

I 1931 forlod Søgren Petersen sin partner for en ledende stilling i en større tømmerhandel i Odense og Thyco Andreas Meding var nu eneejer i hvad der senere skulle vise sig at blive starten på et familiedynasti. Skilsmissen var venskabelig og på trods af 30´ernes krisetegn voksede virksomheden støt. I 1939 Blev T. A. Meding polsk konsul, hvad han kun var i få uger inden tyskerne besatte Polen. Alligevel var det nok tid til resten af sin levetid blev kendt under navnet "konsulen"

I 1943 blev T. A. Medings søn Knud Meding ansat som prokurist for virksomheden og 10 år senere fulgte han i sin faders fodspor som direktør. I 1944 blev forholdende i Østergade for trange til de efterhånden 20 ansatte og man begynder det store arbejde med, at flytte tømmerhandelen ned på havnen hvor der er bedre plads til ekspansion. I samme forbindelse bliver virksomheden omdannet til et familie aktieselskab. I 1948 blev de sidste lokaler i Østergade tømt og hele tømmerhandelen blev samlet på havnen hvor den fortsat driver virksomhed - 66 år efter flytningen.

Gennem årene udviklede tømmerhandelen sig stille og roligt bortset fra 60´erne og 70´ernes parcelhusboom og i 1977 købte tømmerhandelen nabogrunden af nordisk ventilator der flyttede sin produktion til ydernæs. I 1980 kom næste generation af Meding familien til virksomheden og Knud Medings søn - Henrik Meding der arbejdede som salgschef i virksomheden frem til 1990 hvor hans far trak sig fra posten som direktør og Henrik kunne indtræde i stedet.

Inden for de næste år kan vi således afholde 100 års jubilæum som en af de få selvstændige tømmerhandler der har været tro mod kongstanken om godt købmandsskab, gode relationer og social ansvarlighed skaber en sund virksomhed. Vi handler med varer men vores medarbejdere har altid fokus på, at det er kunderne der er de vigtige - uanset om det er de største entreprenører eller den private Gør-det-selv´er.

Uanset hvem er vi klar til at gøre vores ypperste for, at møde dine behov og hjælpe dig med dit projekt.